Curs de Dibuix i Pintura

Adults/es

Hola! Benvingut/da al meu espai preferit que espere que es convertisca en el teu ben prompte. M’encanta veure com l’artista gaudeix de l’escola, per això treballem de valent cada dia i amb molta il·lusió que t’unisques a nosaltres.

Espere que el teu pas per ací, siga llarg o curt, t’aporte una experiència molt bona, aprengues molt i faces amics/gues nous. Jo tinc ganes de conéixer-te i descobrir aquell/a artista que portes dins per potenciar-ho tot el que es puga, però per això he creat unes normes que ens ajudaran a fer que la feina siga una mica més fàcil i assegurar un bon servei i funcionament de les classes. Tenim moltes coses bones i facilitats per a oferir-te, però per això necessitem la teua col·laboració i compromís, així et puc garantir el servei que et mereixes.

Sabem que portes una vida molt atrafegada i per això no fem reunions ni res presencial, per això enviem tota la info per via digital. Només demanem 5 minuts del teu temps perquè te la llisques i així evitar mals entesos futurs que encara que sabem que no és intencionat, ens pot deixar amb mal sabor de boca.

Ara sí! Comença la teua etapa creativa.

Ens veiem ben prompte!

Horaris i grups

2 hores: classes de matins i de vesprades (als matins tenim mitja hora més per al café i el descans, no és lectiva).

Al juliol les classes del matí es passen a les vesprades, ja que als matins estaran ocupades per la xicalla a l’Escoleta Creativa d’Estiu. Si no et quadra l’horari, consulta’ns.

En la mesura que siga possible s’intentarà assistir a les classes en l’horari seleccionat, però som flexibles i avisant es pot estudiar qualsevol variació que s’adapte millor a les teues circumstàncies.

Assistència i recuperacions

Si en algun moment prefereixes canviar de torn per motius personals i no hi haguera plaça disponible, et posarem en llista d’espera preferent per ser ja alumne/a davant dels no inscrits/es.

En cas de no poder assistir a les classes durant un període llarg, però es vol conservar la plaça, contacta amb nosaltres per a estudiar la situació i buscar la millor alternativa.

Recuperacions: en cas de no poder assistir a les classes per motius degudament justificats, els responsables del centre plantejaran o estudiaran dates alternatives per a recuperar-les. No es podran recuperar més de dues classes al mes.

El calendari de les classes s’ha dissenyat al marge dels dies festius i no afecten les classes programades. Els dies festius i els que estan entre festius no es podran recuperar per cap motiu.

Normativa del centre

Inscripcions i reserves

Alumnat nou

Matrícula oberta tot l’any.
T’has de registrar a la web omplint aquest formulari.

Alumnat de l’escola

La renovació és automàtica si no et dones de baixa a la web.

Baixes

Per a donar-se de baixa cal notificar-ho per telèfon i també a l’àrea d’usuari/ària de la web abans de 7 dies que finalitze el mes per a evitar el càrrec bancari de la mensualitat següent en el cas de pagar per domiciliació bancària.

Si decideixes sol·licitar la baixa i no arreplegues el teu material, treballs… l’escola no es fa responsable de conservar-ho.

Tarifes i descomptes

Matrícula: 50 €
1 dia a la setmana: 60 €/mes
2 dies setmanals: 110 €/mes
Classes soltes: 16 €

*Aquests preus corresponen al curs 2024/25.

*Matrícula gratuïta per a jubilats/des acreditant el document corresponent i per a alumnat de cursos anteriors que no hagen estat baixa durant el curs.

*Materials no inclosos (només els de descobriment que serveixen per a poder provar i així poder fer una valoració i comprar-ho o no. Després de la primera classe t’enviarem un WhatsApp amb la llista del material necessari encara que tenim coses bàsiques per a ús de tothom com ho són els productes de neteja, coles, pegaments, tisores, llapis, goma, paper per esbossar, impressora, biblioteca de consulta, regles, carpeta per guardar els teus treballs i un espai per a les teues coses).

Descomptes especials i promocions (consulta’ns)

Descomptes a jubilats/des acreditat amb el document corresponent.

Descompte especial en la mensualitat per a alumnat ja matriculat el curs anterior i que no han sigut baixa.

Descompte especial per a altes abans de setembre, informa’t dels primers/es donant-te d’alta a la nostra newsletter o pots anar directament a la secció d’últimes notícies encara que no seràs dels primers/es.

Mensualitats

S’abonarà abans del dia 5 de cada mes la mensualitat:

 • Domiciliació bancària.
 • Bizum.
 • Efectiu.

DL DM DX DJ DV
10h
12.30h
ADU ADU ADU
19h
21h
ADU ADU
ADU: dibuix i pintura per a adults/es.

Els nostres serveis i filosofia

Instal·lacions

Instal·lacions de qualitat amb mobiliari adaptat a les necessitats de l’alumnat per edats, nivells i tècniques a més d’un xicotet espai a disposició de l’alumnat, per a poder deixar tots els seus materials i d’un altre prestatge d’emmagatzematge per a obres i treballs, podent d’aquesta manera continuar-los en altres sessions.

Espai per a netejar tot el material que utilitzem a l’aula amb tots els elements necessaris com sabó, paper, draps, escorredor… i dipòsit especial per a decantar l’aiguarràs en el cas de les tècniques d’oli (al programa està inclòs l’ensenyament del manteniment i neteja dels materials específics de belles arts).

Local equipat amb aire condicionat i calefacció, font d’aigua per a beure, mininevera, cafetera de càpsules, tetera, microones i bates o davantals disponibles per a ús durant l’activitat dins de l’aula.

Materials

Els materials que estan inclosos són de qualitat gamma mitjana i alta, adquirits a botigues especialitzades de Belles Arts i a l’abast de l’alumnat per a poder dur a terme les activitats de manera òptima. Els professionals del centre poden assessorar-te si necessites material específic.

Els suports de dibuix i pintura són acords a la tècnica utilitzada.

Durant el curs s’utilitzen diferents tipus de materials i papers específics per a les diferents tècniques. Expliquem quins són millors segons per a què s’utilitzen, per a què són millors i què es pot trobar al mercat a la teua disposició, igual que com s’ha de cuidar, netejar i mantindre el material utilitzat.

Serveis

Biblioteca de consulta relacionada amb l’art per a ús lliure.

Fons d’imatges separades per tècniques i dificultat il·limitat per a poder practicar i trobar fons d’inspiració.

Impressora i wifi per a poder imprimir imatges si es necessiten per fer l’obra si l’alumne/a ho requereix.

Les classes

Professorat amb estudis superiors d’art demostrable i experiència en l’ensenyament a xicalla i adults/es.

Una web adaptada a les necessitats de l’alumnat on poder gestionar les classes, altes i baixes de forma lliure i sense compromís.

Nombre d’alumnes reduït per classe per a garantir una correcta atenció i aprenentatge amb control d’assistència i d’igual manera donar un bon servei quant a les recuperacions. Feedback relacionat amb l’evolució de les classes, l’adaptació i valorar si calen canvis.

Programació

Dissenyem una programació diferent per a cada alumne/a de forma individual i personalitzada, separada per nivells i tècniques mitjançant una primera prova de dibuix que ens indicarà de quin punt partim. Ací podrem analitzar els punts febles i els forts.

Metodologia pròpia de l’escola desenvolupada durant els anys d’experiència en l’ensenyament artístic per a xicalla i adults/es amb resultats visibles observant les diferències entre els primers treballs de l’alumne/a amb els darrers, per la qual cosa es posa la data darrere de cada activitat. S’aconsella emmagatzemar en una carpeta per a no extraviar-los.

Exposició durant el curs a sala d’exposicions oficial d’organisme públic per a tot l’alumnat que tinga il·lusió d’exposar les seues obres més representatives en aquell moment.

La nostra filosofia

“Aprendre les regles com un/a professional perquè les pugues trencar com un/a artista” (Pablo Picasso)

La nostra filosofia se centra en les persones de forma individual, busquem ensenyar i veure l’evolució personal de cadascú/una en un entorn que ens permeta donar una atenció personalitzada i poder així, com deia Picasso, “aprendre les regles com un/a professional perquè les pugues trencar com un/a artista” i no començar la casa per la teulada.

Un ensenyament que pretén preparar l’alumne/a perquè puga desenvolupar l’activitat de manera independent.

La programació és orientativa i ens adaptem al ritme de cada alumne/a. L’objectiu de les classes, a més d’ensenyar, és aprendre a gaudir de l’art. L’art no es pot ensenyar en un temps fix establert per a tothom igual, ja que cada alumne/a és únic/a, però el temps sí que permet millorar les habilitats artístiques.

Metodologia

Fa més el que vol que el que pot, i ací la voluntat d’aprendre és gairebé més important que si es té el DO perquè facilita molt la tasca de l’ensenyament. No serveix de res tenir la facilitat per dibuixar, pintar… si no es practica amb constància. Les habilitats es desenvolupen i refermen per mitjà de la feina, el que fan que pugues arribar molt lluny en el camí i aquest és directament proporcional al temps que se li dedica. No hi ha dreceres ni fórmules màgiques, el que hi ha és un bon equip i programa d’ensenyament que juntament amb la teua motivació donarà els seus fruits abans o després depenent del ritme individual de cada alumne/a.

Dibuix i pintura.

Tots els nivells i tècniques són classes personalitzades compartint el mateix espai però cadascun amb els seus objectius.

Nivells: iniciació, mitjà, avançat i perfeccionament.

El primer dia es fa una prova de nivell i a partir d’ací s’elabora un programa personalitzat ajustat als objectius i necessitats de cada alumne.

Objectius generals i activitats a desenvolupar segons el nivell i els interessos personals:

Dibuix: tècniques seques (grafit, carbonet, barres, pastissos, llapis, ceres, retolador, tintes amb ploma).

 • Aprendre a encaixar del natural.
 • Proporció, composició i format (entendre aquests conceptes i poder treballar-los).
 • Aprendre a agafar mesures i relacionar-les entre si.
 • Valoració de llum i ombra (aprendre a donar volum i efecte 3D als teus dibuixos).
 • Desenvolupar habilitats per autocorregir-se.
 • La taca i el color (conéixer les diverses tècniques seques i iniciar-se en el món del color).
 • A partir d’aquest punt podem passar a la feina partint d’una imatge.

Pintura: tècnica humida (acrílic, oli, aquarel·la, tècnica mixta, tintes).

 • Conéixer els materials de treball i com es mantenen.
 • Teoria del color (cercle cromàtic).
 • El color, les barreges i les possibilitats.
 • Tipus de paletes.
 • La taca: llums i ombres (primera fase d’un quadre).
 • Les capes (com es treballa segons la tècnica escollida).
 • Acabats i detalls (quan donar per finalitzada una obra o feina).

Es treballaran les diverses temàtiques (bodegó, botànica, paisatge, figura animal, retrat, figura humana…) per poder conéixer-les i triar que ens agrada més a no ser que des d’un inici tinguem clar que és el que volem treballar a excepció de nivell iniciació.

Totes les activitats es faran inicialment amb models del natural i més tard es podrà treballar a partir d’una imatge en el cas de nivell d’iniciació.

Top