Qui soc?

Olga Esteban

Soc una emprenedora (vaig iniciar amb l’escola el 2012) amb moltes ganes i il·lusió en un projecte personal artístic i docent que va sobretot molt enfocat per als més menuts i joves de la casa, encara que també als adults amb ganes de descobrir-ne el costat més creatiu. Formada des de xiqueta (6 anys) en tallers d’art, he pogut veure i aprendre què m’agrada i allò que no de les acadèmies d’art i el seu mètode d’ensenyament per a poder crear el meu propi i intentar millorar-lo aportant el meu granet al camp de la pedagogia artística.

Llicenciada en Belles Arts amb 13 anys d’experiència en l’ensenyament artístic, titulada com a monitora i educadora infantil i juvenil a l’oci i temps lliure, preparadora de futurs alumnes per a Belles Arts, escoles de Disseny, cursos de formació artística, opositors i per descomptat també adreçat a un públic amateur. La meua filosofia de vida slow life la porte també al meu mètode d’ensenyament, les coses porten temps per a obtindre resultats, però des del primer dia es van veient xicotets canvis que són el reflex d’aquest aprenentatge i evolució. Em considere una persona molt activa i pacient, res no es regala, tot es treballa i si t’indiquen el camí facilitant les eines tot és més suportable.

M’agrada molt la meua feina com a docent, sobretot amb els més menuts i joves de la casa. Considere l’art com una eina formativa de cara a un possible futur molt relacionat amb aquest, tant directament com indirectament. L’art ens envolta des de l’objecte més insignificant com una petita joia (disseny de joieria), fins a una cosa molt més complexa i tècnica com un vaixell, avió… (una enginyeria). Al final ensenyar a veure és molt més que pintar quadres amb un objectiu merament decoratiu, es pot anar molt més enllà i facilitar el camí formatiu als més menuts a banda dels múltiples beneficis que t’aporta dur a terme activitats creatives.

Ací a València, les carreres musicals s’inicien des de molt primerenca edat amb vista a un possible futur professional o no. Tenim cases de la música a tots els municipis perquè és una cosa cultural. Per què ha de ser diferent amb art plàstic tenint tantes possibilitats com la música? Per això la creació d’aquest projecte va dirigida sobretot al futur dels més menuts de la casa, però sense tancar les portes als més grans, ací oferim un lloc per a cada persona que vulga aprendre des de zero, bé millorar la seua tècnica o bé preparar-se per a l’ingrés a estudis o cicles superiors d’art.

Benvinguts a la meua escola, la vostra escola.

Top